Excedencia forzosa

Normativa d'aplicació

La situació d'excedència forçosa es troba regulada en:

Supòsits i requisits

Seran declarats en situació d'excedència forçosa:

  • Els funcionaris en situació d'expectativa de destinació, pel transcurs del període màxim o per l'incompliment de les obligacions establertes.
    • En este supuesto, el órgano competente para la declaración de la excedencia forzosa es la Secretaria de Estado de Función Pública.
  • Els funcionaris en situació de suspensió ferma, que no tinguin reservat el lloc de treball, sol·licitin el reingrés i no se li concedeixi en el termini de sis mesos explicats a partir de l'extinció de la responsabilitat penal o disciplinària.
    • L'òrgan competent per a la declaració de l'excedència forçosa en aquest supòsit serà la Direcció general de Funció Pública per a funcionari de cossos i escales adscrits a la Secretaria d'Estat de Funció Pública o el Sotssecretari del Departament d'adscripció per a la resta de cossos i escales. 

Característiques de la situació

  • En el primer supòsit, el reingrés obligatori haurà de ser en llocs de característiques similars a les dels quals exercien els funcionaris afectats pel procés de reassignació d'efectius. Aquests funcionaris queden obligats a participar en els cursos de capacitació que se'ls ofereixin i a participar en els concursos per a llocs adequats al seu Cos, Escala o Categoria, que els siguin notificats.
  • Els restants excedents forçosos estaran obligats a participar en els concursos que es convoquin per a la provisió de llocs de treball els requisits dels quals d'acompliment reuneixin i que els siguin notificats, així com a acceptar el reingrés obligatori al servei actiu en llocs corresponents al seu Cos o Escala.
  • El incumplimiento de las obligaciones recogidas determinará el pase a la situación de excedencia voluntaria por interés particular.
  • Els funcionaris en aquesta situació tindran dret a percebre les retribucions bàsiques i, si escau, les prestacions familiars per fill a càrrec, així com al còmput del temps en aquesta situació a l'efecte d'antiguitat/triennis i drets del règim de Seguretat Social que sigui aplicable.